Gazdaságinformatikus

Az SoE-SKK Richter Réz Géza Szakkollégiumot 10 egyetemi hallgató alapította 2010. június 15-én, mint hallgatói öntevékeny szervezetet. Szakkollégiumunk célja a közösség, társadalmi érzékenység és szakmaiság elvén alapuló tehetségazonosítás, tehetséggondozás mellett magas szintű, minőségi szakmai képzés nyújtása. Célunk továbbá, hogy a Szakkollégium tagjai szakmai tudásuk, közéleti szerepvállalásuk révén a munkaerőpiacon kamatoztatni tudják készségeiket, képességeiket, jártasságaikat, sokoldalú, a társadalmi akadályok iránt nyitott, ezeket kezelni akaró és tudó értelmiségi elit kinevelése.

Rendezvényeink többsége nyitott a nem szakkollégista hallgatók számára. A programokba az egyetemi hallgatókon kívül a város tudomány és művészet iránt fogékony közönsége is bekapcsolódhat.
A Gazdaságinformatikus szekció tagjai jelenleg a szakterülethez kapcsolódó rendezvények szervezésével és szakmai projektmunkákkal foglalkoznak. A szakmai munkák eredményeképp a Szakkollégium több pályázatban sikerrel vett részt. Szakmai rendezvények közé sorolható a nagysikerű GAINup! meetup sorozat. A szakmai projektmunkák közé sorolható az intézeti Ipar 4.0 projektben való nagyszámú részvétel, vagy a szakkollégium weboldalának, online megjelenésének fejlesztése.A szakkollégiumi tudományos munkának hála a szakkollégistáink kiemelt módon keresettek a munkaerőpiacon.

Jelenlegi tagok

Takács Tamás
Varga Krisztina
Zach Gergely
Alexits Patrik
Kiss Péter
Sarang Mónika
Enzsöl Ákos
Erdei Imre
Szőke Péter
Pintér László Tamás